محل تبلیغات شما

دستگاه شیردوش چه وظیفه ای دارد ؟ شبیه سازی مکیدن نوزاد و تخلیه شیر از ها بدون آسیب به سیستم ی دام

 

 

این شبیه سازی چگونه انجام می شود؟ با هماهنگی تجهیزاتی مانند لاینر، سیستم ایجاد خلا و پولساتور به عنوان مسوول انتقال ضربان و خلا به سر ها و ایجاد حالت مکیدن

 

تصور کنید گوساله یا بره دام شما نمی تواند به خوبی مادر را به دهان بگیرد. سرنوشت چنین دامی، وزن از شیرگیری پایین و رشد نامناسب است. هر چند کلیه قطعات استفاده شده در دستگاه شیردوش به یک اندازه دارای اهمیت هستند و قابل حذف نمی باشند، با این حال شاید بتوان گفت که یک پولساتور ناسالم به راحتی عملکرد سایر قطعات شیردوشی را تحت شعاع قرار می دهد.

در ابتدا در توضیحی مختصر بیان می شود که کارکرد پولساتور چگونه است. با روشن کردن پمپ خلا، هوای درون لوله ها مکیده می شود و این خلا در نهایت بر روی لاینر شیردوشی که روی سر ها قرار می گیرد تاثیر می گذارد. به این صورت که با تغییر حالت لاینر در اثر خلا، سر فشرده و شیر در اثر مکش وارد خرچنگی می شود. این حالتی است که برای مثال گوساله بر روی گاو ایجاد می کند.

گوساله زبان خود را بر روی سر قرار می دهد. سپس با فشار توسط زبان (دستور از مغز) و همزمان ایجاد حالت مکش در دهان (دستور از مغز)، شیر را می مکد. سپس زبان کمی شل می شود (دستور از مغز) و شیر بلعیده می شود. در مکش بعدی (با فرمان مغز) گوساله دوباره زبان خود را منقبض می کند و فرایند تکرار می شود. 

حال مطلب بالا را دوباره بخوانیم:

اپراتور خرچنگی شیردوشی و لاینرها را بر روی سر قرار می دهد. سپس با فشار توسط قطع جریان خلا (دستور از پولساتور) و همزمان ایجاد حالت مکش در لاینر (دستور از پولساتور)، شیر دوشیده می شود. سپس لاینر کمی شل می شود (دستور از پولساتور). در مکش بعدی (با فرمان پولساتور) لاینر دوباره منقبض می شود و فرایند تکرار می شود.

 

هرچند شبیه سازی توضیح داده شده چندان دقیق و علمی نیست با این حال فرایند دوشش حالتی مشابه توضیحات بالا دارد و با این نگاه متوجه می شوید که چگونه عملکرد نادرست در پولساتور می تواند دوشش را مختل و یا حتی متوقف کند.

از نظر فنی و با توجه به حساسیت گفته شده، طبیعی است که استفاده از پولساتورهای بادی به راحتی مورد اشکال است. در واقع دقت عملکرد حتی در بهترین پولساتورهای بادی و پنوماتیک به قدری پایین است که نیازی به تحلیل و بررسی و مقایسه ندارد. اما در پولساتورهای برقی می توان کمی در خصوص نحوه عملکرد اجزا دقیق تر شد و مقایسه انجام داد.

توجه داشته باشید که این مقاله، نوشتاری فنی در خصوص مباحث الکترونیک نیست و توضیحات برای درک راحت تر ساده شده اند)

یکی از قطعات اصلی پولساتور برقی، برد الکترونیکی است که به قطعات فرمان می دهد در چه وضعیتی قرار بگیرند تا دوشش انجام پذیرد.

 

 

همانند همه سیستم های الکترونیکی، اگر فرمان دهنده از کیفیت پایینی برخوردار باشد، ارسال پیام به قطعات با کندی صورت می گیرد. استفاده از قطعات الکترونیکی با کیفیت بالا که به راحتی باعث افزایش 50 درصدی قیمت پولساتور می شود، در موضوع شیردوشی به قدری اهمیت دارد که گاه تا 10 درصد باعث کاهش زمان دوشش می شود.

یکی دیگر از قطعات مهم در پولساتور، بوبین است.

 

 

بوبین قطعه ای است که با ایجاد حالت القایی سبب می شود مغزی فی تعبیه شده در داخل آن بالا و پایین شود. بالا و پایین شدن مغزی در کانال بوبین در واقع به معنی جریان و قطع خلا در لاینرهاست. به این معنی که بعد از فرمان برد پولساتور، بوبین حالت القایی و آهنربایی پیدا می کند و سبب می شود مغزی به سمت بالا حرکت کند. بعد از اینکه مغزی پولساتور مسافت داخل بوبین را طی کرد و به انتها رسید، دریچه بالای بوبین بسته می شود و خلا قطع می گردد. برای بالا بودن حساسیت این موضوع یاداوری می شود که حرکت مغزی در بوبین پولساتور گاودوش در دو بازه زمانی 600 میلی ثانیه و 400 میلی ثانیه انجام می شود که گوش و چشم انسان قابلیت تشخیص خطا در ان را ندارد. از طرف دیگر، استفاد از دستگاه پولساتورسنج نیز گاهی نمی تواند با دقت بالا خطا را شناسایی کند. 

بنابراین برای کاهش میزان خطا، می بایست از قطعاتی در تولید پولساتور استفاده شود که تضمین نمایند فرمان های برد الکترونیکی پولساتور را به خوبی انجام می دهند. 

نکته: یک پولساتور برقی ساده یا 60.40 تنها 60 بار در دقیقه ضربان ایجاد می کند. در پولساتورهای ماساژور که بوبین پولساتور در حالت ماساژ می بایست تا 200 بار در دقیقه بالا و پایین شود، اهمیت کیفیت قطعات و دقت عملکرد کاملا مشهود است. در یک پولساتور برقی 24 ساعت کار قطعات به گونه ای طراحی و تولید می شوند که میزان خطا کمتر از 50 میلی ثانیه باشد. این موضوع در کل زمان دوشش گله های بیش از 500 راس دوشا به خوبی نمایان می شود. 

همانطور که می دانید پولساتورهای گاودوش، 60 درصد بازه زمان را صرف دوشش و 40 درصد را صرف ایجاد حالت استراحت می نمایند. اگر قطعاتی مانند مغزی بوبین به علت پایین بودن کیفیت، در برابر القایی شدن بوبین مقاومت کنند و با سرعت تعریف شده توسط تولیدکننده و طراح، دریچه بالای بوبین را نبندند این زمان به 50 درصد دوشش و 50 درصد استراحت خواهد انجامید. فارغ از مشکلات ی ناشی از این حالت دوشش، به خوبی مشخص می شود که با این اتفاق، زمان دوشش افزایش خواهد یافت. 

با استفاده از قطعات الکترونیکی در بردهای استاندارد، تولیدکننده پولساتور دمای بوبین ها را نیز کنترل می کند تا دوشش در حد ممکن نزیک به استاندارد باشد. یک سهل انگاری بسیار ساده ناشی از بی اطلاعی بیشتر تولیدکنندگان پولساتور، بسته نشدن حفره بوبین توسط مغزی پولساتور به صورت کامل و صد درصدی است. به این معنی که گاهی مغزی در زمان مشخص شده به حفره انتهای بوبین می رسد اما لبه مغزی بر روی حفره بوبین کاملا چفت نمی شود و خلا نشت می کند. 

 

 

 

یادآوری : در یک سالن شیردوشی به ابعاد 2 در 12 در هر ساعت، ردیف ها می بایست 8 بار پر و خالی شوند که برابر با دوشش 96 راس گاو خواهد بود. اگر زمان دوشش شما بیش از استانداردهای ذکر شده در مقالات و تجربیات دامداری های صنعتی است، در کنار عوامل مختلف تاثیرگذار، می بایست بررسی صحت عملکرد پولساتورها را نیز در نظر داشته باشید.

ضوابط بهداشتي و فني سالن شيردوشي

طراحی خروجی دام در سالن های شیردوشی

پولساتور گران قیمت یا پولساتور درجه 2 ؟

پولساتور ,بوبین ,دوشش ,قطعات ,کند ,حالت ,می شود ,می کند ,دستور از ,بر روی ,شود که ,دریچه بالای بوبین

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Natural Resorces