محل تبلیغات شما

 

عوامل اصلی موثر بر کیفیت تیغه فیدر میکسر و چاقوی خوراک ریز به شرح زیر می باشد:

  • مواد خام اولیه
  • ماشین کاری مناسب
  • عملیات حرارتی متناسب

وجود هر سه مورد فوق برای تولید یک تیغه استاندارد ضروری است. برای مثال با وجود استفاده از بهترین آلیاژ در تولید تیغه، چنانچه عملیات حرارتی و ماشین کاری به درستی انجام نشود، تیغه تولید شده فاقد کیفیت خواهد بود.

طبیعی است که محیط دامداری به گونه ای است که امکان سنجش و آنالیز کیفیت مواد اولیه استفاده شده در تولید تیغه ها و عملیات حرارتی انجام شده بر روی آنها، وجود ندارد و صرفا دامدار پس از استفاده از تیغه، بررسی نحوه خرد شدن خوراک و علوفه، میزان ماندگاری تیغه و حفظ کیفیت تیغه هاست که می تواند از سلامت و بالا بودن کیفیت تیغه ها و صحت عملکرد فروشنده آگاه گردد.


آیا رنگ تیغه نشان دهنده کیفیت است؟

رنگ تیغه و براق یا مات بودن آن تاثیری در کیفیت و برش تیغه خوراک ریز ندارد و صرفا جنبه تبلیغاتی و فروش دارد. اما تیز و برنده بودن لبه تیغه، بیانگر ماشین کاری مناسب و دقت در فرایند تولید است.

چه نکاتی در زمان خرید تیغه فیدر میکسر می بایست مورد توجه قرار گیرد؟

اولین نکته در هنگام خرید، شکل ظاهری تیغه است که می بایست با نمونه اصلی همسان باشد. هر برند دستگاه خوراک ریز تیغه مخصوص به خود را دارد و استفاده از مدل مشابه به جز با توصیه کارشناس خبره، مجاز نمی باشد. استفاده از تیغه یک مدل فیدر برای برند دیگر خوراک ریز، باعث افت محسوس در سرعت تولید TMR و کیفیت خوراک می شود.


نکته دوم ضخامت تیغه فیدر است. اگر ضخامت تیغه تولید شده از نمونه اصلی بیشتر باشد، باعث درگیری بدنه تیغه با کف باکت فیدر می شود. کمتر بودن قطر تیغه در مقایسه با نمونه اصلی نیز باعث افت کیفیت خوراک تولید شده می گردد.


سومین نکته که معمولا دامدار توجه چندانی به آن نمی نماید، استفاده از پیچ و مهره مناسب در زمان نصب تیغه هاست. بهترین تیغه ها نیز در صورت استفاده از پیچ و مهره غیر استاندارد، خوراک را به شکل مورد نظر آماده نخواهند کرد.


توجه داشته باشید که گاهی به دلیل استفاده از تیغه های غیر استاندارد و عدم تناسب تیغه با طراحی باکت فیدر، پره های اوگر از شکل استاندارد خود خارج می شوند که باعث کاهش محسوس کیفیت خوراک خواهد شد.

ملاک تعویض تیغه فیدر چیست و تعویض دیرهنگام تیغه ها چه تبعاتی برای فیدر و دامدار به دنبال خواهد داشت ؟

وظیفه دستگاه فیدرمیکسر، تولید خوراک با کیفیت (و با مشخصات جیره نویس گله) در کوتاه ترین زمان ممکن می باشد. در صورتیکه TMR تولید شده دارای تغییرات منفی می باشد و باعث کاهش تولید دام ها شده است، یکی از احتمالات، بروز مشکل در کارکرد فیدر می باشد .


علایم هشدار دهنده نیاز به تعویض تیغه خوراک ریز:

  • کاهش کیفیت خوراک خروجی از فیدر
  • افزایش زمان مخلوط شدن و خرد کردن خوراک
  • اعمال نیروی بیشتر به گیربکس فیدر و تراکتور به منظور آماده سازی خوراک و افزایش مصرف سوخت
  • مشاهده ظاهری مفقود شدن، کج شدن و یا لب پر شدن تیغه ها
  • افزایش فاصله تیغه تا کف فیدر


عمر تیغه فیدرمیکسر به چه عواملی بستگی دارد و چه زمانی تیغه ها می بایست تعویض گردند؟

تیغه ها را باید به عنوان اجزای مصرفی و قابل فرسایش فیدر در نظر گرفت. برخی از عواملی که فرسایش تیغه ها را تحت تاثیر قرار می دهند عبارتند از:

  • الیاف علوفه: الیاف علوفه به واسطه داشتن سیلیس در بافت خود ساینده هستند و به مرور زمان موجب فرسایش تیغه ها می شوند.
  • محل قرارگیری تیغه: معمولا تیغه های سمت درب خروجی فیدر، دو برابر مابقی تیغه ها ساییده می شوند.
  • سنگ و شن: سنگ و شنی که به هر دلیلی وارد خوراک ریز می شود به طور قابل توجهی عمر مفید تیغه ها را کاهش می دهد.
  • نوع و کیفیت تیغه تولیدی
  • نخ های نگهدارنده کلاف علوفه: چنانچه قبل از وارد شدن پرس یونجه و کاه به داخل فیدر، کلاف ها و طناب ها باز نشوند، این نخ های نگهدارنده در طول ساخت TMR به تدریج باعث فرسایش تیغه ها میگردند.


ارزیابی سایش تیغه ها:
یکی از مهمترین نکات در بررسی سلامت تیغه ها، فاصله بین تیغه تا کف فیدر می باشد .درصورت عدم رعایت فاصله استاندارد، خوراک به طور کامل خرد و مخلوط نمی شود. باتوجه به عدم دسترسی اپراتور به فاصله بین لبه تیغه تا کف فیدر، بهتر است ملاک تعویض ویا جابجایی تیغه ها سرعت عملکرد دستگاه و زمان لازم برای تولید خوراک کاملا مخلوط شده باشد. درصورت افزایش محسوس زمان آماده شدن خوراک، می بایست تیغه ها از نظر سلامت بررسی و کنترل گردند.

 

استفاده از تیغه های مناسب و با کیفیت چه تأثیری در سرعت مخلوط کردن، استهلاک فیدر و کیفیت خوراک TMR خواهد گذاشت؟ 

  • کمتر شدن فشار اعمال شده بر کف فیدر و لثه یا همان پره های هلیکس
  • کاهش فشار اعمال شده بر گیربکس و تراکتور
  • بالا بردن سرعت برش علوفه و در نهایت بهبود سرعت مخلوط شدن خوراک

 

ضوابط بهداشتي و فني سالن شيردوشي

طراحی خروجی دام در سالن های شیردوشی

پولساتور گران قیمت یا پولساتور درجه 2 ؟

تیغه ,خوراک ,ها ,کیفیت ,تولید ,فیدر ,تیغه ها ,استفاده از ,خوراک ریز ,می باشد ,کیفیت خوراک

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خاطرات يك دهه شصتي